10 küsimust mängujuhile larbi toitlustamiseks

Liilia küsib mängukorraldajalt mängu toitlustamise kohta kümme küsimust, millele vastamine aitab ürituse toiduprobleemidele selgemalt otsa vaadata.

Liilia küsib mängukorraldajalt mängu toitlustamise kohta kümme küsimust, millele vastamine aitab ürituse toiduprobleemidele selgemalt otsa vaadata.

Kirjutas Liilia

Stiil:

1) Mis piirangud seab mängustiil toidule?
2) Kas söömine on osa mängust? (Väljas? Mängijate oma toit?)
3) Kas mängul on vajadus “erissöögi” järgi? (Pidusöök, ajastukohane, veider)

Võimalused:

4) Mida mängukoht võimaldab? (külmikud, pliidid, elekter, vesi jne)
5) Mida lubavad ressursid? (tellida sööki, kohapeal teha)
6) Millist abiväge saab kaasata?
7) Kui palju on aega kohapeal toiduga tegeleda?

Toit:

8) Mitu korda ja mitut inimest on vaja toita?
9) Kes korraldab toiduainete/toidu jms logistika?
10) Kui palju 1 inimese toitlustamiseks raha planeerida?

Kui need on nüüd vastatud, tulevad edasi sellised küsimused:
A) Milline teha menüü?
B) Kes ja millal toob/viib toidu ja vastutab selle logistika eest?
C) Toidunõude vajadus? (Kas rentida?)

Järgmistel kordadel räägime toiduühikute arvestamisest ühele mängijale ja sellest, kuidas muudavad toitlustamist erinevad aastaajad.

Vaata ka

  • Toit larbil (1. osa)
  • Hakkasin nende küsimuste peale mõeldes nuputama, et mitmest mängijast alates on mõistlik toitlustusele eraldi inimene vastutama panna?

  • morthgoth

    Ausalt öeldes, küsimustega hetkel tegelda ei viitsi. Annan lihtsalt ühe mulle geniaalsena tunduva ja end Juunioril väga hästi ära tasunud idee, mis samas veidike finantsi vajab. Võtta ette kaart ja googeldada mängukoha lähedal asuvaid toitlustusasutusi. Valida neist kolm lähimat, helistada läbi, ja teha pakkumine. Transpordikulu muutub minimaalseks ja enamasti on maakohtade sööklad valmis ka imehinnaga väga head toitu pakkuma. Valgjärve oma on näiteks täielik kuld.

  • Liilia

    Eraldi toiduga tegelejat on vaja vähemalt 25 inimesega mängul, kui on vaja valmistada rohkem kui 1 toidukord.
    Juhul kui toit tuleb valmistada ise kohapeal – 1 väljaõppeta kokkaja 15-20-le, kui ta tegeleb ainult sellega, 1 elukutseline (heades tingimustes 90-le, kehvades 75-le)
    Logistikas ja ostmises jms alates 35st vajab eraldi inimest, kes sellega tegeleks ja vastutaks ja ainult sellega tegeleks.

    morthgoth´ile niipalju:
    ise tehtud ja sisse ostetud toidu suhe on 45% isetehtu kasuks(KUI ON OLEMAS KORRALIK KÖÖK)
    Kui ei ole siis on see 15% ostetud söögi kasuks, kuna aega läheb palju ja ei jõua õigeks ajaks valmis.
    Massimängud vajavad alati kas toitlustajaid või tellitud toitu.
    Ise hakkama saab, aga see on enesepiinamine.